“Tour Der Ongeschoren Benen Classic” houdt lunchpauze in Stramproy

Wat begon als een fietstocht van Guus Meeuwis en zijn wielervrienden is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement waarin sporters en artiesten elkaar ontmoeten op de racefiets.

Op zondag 4 september vertrokken honderdvijftig geïnviteerde deelnemers aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” vanuit het kerkdorp Lierop (N-Br) naar de legendarische Cauberg in Valkenburg aan de Geul, een 110 kilometer lange toertocht. Meer dan de helft van het deelnemersveld bestond uit oud-profs en toerfietsers uit de artiestenwereld.

Omstreeks 12.45 uur maakte het peloton een pauzestop bij Ut Heier Heufke, clubgebouw van schutterij St. Antonius Stramproy 1475, alwaar de renners hun lunch konden nuttigen.

Bekende wielernamen die aanschoven waren Hennie Kuiper, Johan van der Velde, Rob Harmeling, Erik Dekker en de Belgen Ludo Peeters en de “Zwarte van Brakel” Peter Van Petegem. Ook de schaatstweeling Ronald en Michel Mulder, hockeycoryfee Mink van der Weerden en oud-voetbalinternational Wilfred Bouma kwamen hun fietskunsten vertonen. Uit de artiestenwereld zagen we o.a. groepsleden van de band van Guus Meeuwis en Pater Moeskroen, rapper Diggy Dex, Leo Alkemade en Tim Hartog aan het vertrek. Helaas ontbraken dit jaar de artiesten Guus Meeuwis en René Froger omdat zij andere verplichtingen hadden.

Nadat alle deelnemers de innerlijke mens versterkt hadden trok de hele wedstrijdkaravaan een uurtje later weer verder richting Valkenburg waar men rond vier uur ‘s middags zou finishen op de top van de Cauberg.

Meer foto’s van deze tussenstop zijn hier te bekijken.