Nieuwe koning voor St. Antonius

Vandaag werd er door de schutters van St. Antonius weer fel gestreden om de koningstitel. En zeker door Jack Gubbels. Want hij had zich de afgelopen 2 jaar al tot koning geschoten en wast vast van plan om dat ook dit jaar te doen zodat hij zich tot keizer kon laten kronen.

Nadat Jack aan huis was afgehaald werden er bij ut Heier Heufke nog groepsfoto’s gemaakt. Vervolgens kon de inwendige mens versterkt worden met koffie, vlaai en belegde broodjes. Nadat nog enkele leden in het zonnetje waren gezet konden de schietwedstrijden van start gaan. De jeugdleden waren als eerste klaar. Maud Hoogerheide mocht zich de gelukkige winnaar noemen. Intussen streden de dames/aspirant-leden en de heren gewoon verder. De “vogel” van de dames/aspirant-leden kwam als eerste naar beneden. Het was uiteindelijk Jan van Kimmenade die het winnende schot gelost had.

Vervolgens was het een kwestie van tijd voordat de “vogel” bij de heren naar beneden zou komen. Jack Gubbels kreeg uiteindelijk de kans om het laatste schot te lossen maar de “vogel” gaf toch géén krimp. Twee schoten later was het wel raak. Met een welgemikt schot verloste Maurice Feller de “vogel” uit zijn lijden en mocht hij zich koning 2019 noemen. Helaas voor Jack Gubbels en schutterij St. Antonius, maar voorlopig is er nog géén keizer te bewonderen binnen de vereniging.

Bestuur en leden feliciteren Maud, Jan en Maurice & Claudia (die als koningin gaat uittreden) met deze fraaie prestaties.