Leon Briels wint Persoonlijk Kampioenschap bond EMM

Vanmorgen om 10.00 uur verschenen 9 leden van St. Antonius aan de start bij het Persoonlijk Kampioenschap van de bond EMM in Ospeldijk. Er werd meteen begonnen op kleine bolletjes van 10 x 10 mm. Iedere schutter moest steeds 5 schoten lossen. Na 8 ronden van 5 schoten zaten er nog 4 leden in de kaveling.

Vervolgens werd er over gegaan op de hele kleine bolletjes van 6 x 6 mm. Na enkele ronden geschoten te hebben viel de beslissing in de B-klasse (schutters van 3e en lagere zestallen). In deze klasse behaalde Leon Kusters een fraaie 3e plaats.

De schutters in de A-klasse (schutters van de 1e en 2e zestallen) gingen gewoon verder. Na enkele uren geschoten te hebben waren er nog een 4-tal schutters in de wedstrijd. Allen hadden toen al ruim 200 rake schoten per man gedaan. De uiteindelijke finale ging tussen Leon Briels, Frans Verhaag en een schutter uit Nederweert. Deze schutter uit Nederweert liet als eerste een bolletje staan zodat Leon en Frans onderling uit konden gaan maken wie kampioen van de bond zou worden. Om een snelle beslissing te forceren moesten beiden steeds 18 schoten achter elkaar lossen. Maar deze taaie schutters gaven elkaar geen duimbreed toe. Uiteindelijk, het was al 20.30 uur, schoot Frans een heel klein stukje van het bolletje af maar dat voor hem helaas niet genoeg. Er bleef een klein friemeltje op de hark staan. Leon schoot zijn serie van 18 bolletjes af en was daardoor de winnaar van dit persoonlijk kampioenschap. Hij had maar liefst 334 (waarvan 294 hele kleine) bolletjes naar beneden gehaald.

Leon, Frans en Leon: namens bestuur en leden van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten.