Jack Gubbels nieuwe koning

img_4366

Op zondag 18 september werd er door de schutters van St. Antonius weer gestreden om het koningschap. De weersomstandigheden waren ideaal: niet te koud, niet te warm en droog.

Om 13.30 uur werd vanuit ut Heier Heufke koers gezet richting koning Dré Briels. Het koningspaar, Dré en dochter Inge, stond ons al op te wachten. Na de gebruikelijke toespraakjes en bedankjes werd er nog een flesje bier genuttigd waarna het hele gezelschap weer terug naar het clubgebouw trok. Bij terugkomst in ut Heier Heufke stond de koffietafel (zoals altijd weer prima verzorgd door de leden van buurtvereniging “de Hei”) al klaar.

Omstreeks 16.00 uur kon er gestart worden met de schietwedstrijden. De vogel van de alternatieve koning(in) kwam als eerste naar beneden. Het laatste en winnende schot werd gelost door Thea Peymen. Niet veel later moest ook de “vogel” bij de heren er aan geloven. Na 107 schoten was het uiteindelijk Jack Gubbels die de vogel met een welgemikt schot uit zijn lijden verloste. De jeugd was toen nog steeds bezig. Nadat hen een beetje hulp werd geboden werd ook deze “vogel” uit de lucht geschoten. Het was Noud Krops die de vogel naar beneden haalde.

Bestuur en leden feliciteren Noud, Thea en Jack met deze prachtige prestaties. Foto’s van het koningschieten kun je hier bekijken.