Geslaagde reünie drumband

 

img_4422

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Na een paar maanden van voorbereidingen vond de reünie van de drumband plaats. Een groot gedeelte van de aangeschreven oud-leden was aanwezig. Veelal mensen die al tientallen jaren geen trommel meer in de handen hadden gehad. Mensen die elkaar al jaren niet meer gezien of gesproken hadden. Ook veel mensen die elkaar nog nooit ontmoet hadden en dus moesten vragen van “woe bes dich der eine van?” Namen als Groone Jan, Krukke Leike, Geurte Sjeng en Geurte Harie kwamen weer voorbij. En natuurlijk veel sterke verhalen over de schuttersfeesten van vroeger, die goeie ouwe tijd.

img_4436

Na de koffie met vlaai werd er een groepsfoto gemaakt waarna het schieten op de vogel kon beginnen. Op de plaat was aan de kogelinslagen duidelijk te zien dat de meeste oud-leden al lang niet meer onder de buks hadden gestaan. Het duurde dus iets langer maar uiteindelijk was het Jan Weegels die er met een welgemikt schot voor zorgde dat de “vogel” naar beneden kwam. Binnen de kortste keren was Jan voorzien van de koningsmantel die hij 25 jaar geleden ook droeg toen hij koning was. Hoogtepunt van de dag was de serenade die aan Jan gebracht werd. Alle beschikbare trommels werden uit de kast gehaald. Oud-leden die al jaren lang geen noot meer gespeeld hadden hingen zich een trommel om en gingen in het gelid staan. Onder leiding van oud tambour-maître Rens Custers werden er probleemloos enkele marsen uit een ver verleden gespeeld. Na nog enkele rondjes gemarcheerd te hebben was het het tijd om de innerlijke mens te versterken. Onder het genot van enkele drankjes werden er tot in de kleine uurtjes nog vele herinneringen opgehaald.

Al met al een happening die voor herhaling vatbaar is, daar was eenieder het wel mee eens. Foto’s van de reünie zijn hier te bekijken.Filmpjes van de serenade staan op YouTube.

Heeft u ook nog een filmpje? Stuur het a.u.b. even naar  sintantoniusstramproy@gmail.com

img_4443 img_4442
_dsc0047kopie