Dorpsschuttersfeest

Op zaterdag 11 mei organiseerde schutterij St. Antonius weer een dorpsschuttersfeest. Na 8 jaar werden, op verzoek van een aantal oud-deelnemers, de buksen weer opgelegd.
Het weer was goed zodat er volop geschoten kon worden door de aanwezige deelnemers.
De jeugd schoot met de windbuks en winnaar werd Noud Krops die zijn jongere zus Fien in de finale versloeg. Op de 3e plaats eindigde Liss Barents.

Overige uitslagen:

Winnaars bij de drietallen: Esther Lamerigts, Hen Lenaers en Har Lamerigts.

Winnaars bij de zestallen: Roy Vleeshouwers, Martijn Geraets, Bjorn Barents, Anke Barents, Janneke Peeters en Nick Peeters.

De wedstrijd om de persoonlijke titel ging intussen gestaag voort. 28 deelnemers begonnen aan de kaveling en zij weerden zich kranig want na een aantal ronden op “dikke” punten (1,5×1,5 cm) zaten er nog een 11-tal deelnemers in de strijd. Besloten werd om verder te gaan op “kleine” punten (1×1 cm). Ook toen werd er goed geschoten.

Na diverse rondes geschoten te hebben bleven er 3 kandidaten over die gingen strijden om de titel. Geer Driessen viel als eerste af en werd 3e. Roy Vleeshouwers en Daan Coenen vervolgden hun onderlinge strijd maar die duurde niet heel lang. Uiteindelijk mocht Daan Coenen zich winnaar van het “Open Roojer Kampioenschap” noemen.

Alle winnaars worden van harte gefeliciteerd namens schutterij St. Antonius. Zij mogen volgend jaar hun behaalde wisselbekers komen verdedigen.

Alle foto’s (gemaakt door Thieu Niellissen) van dit evenement zijn hier te bekijken.